Wie legt de meeste kilometers af?
Kun je de tekstopgaven oplossen?
Wie veroorlooft zich de duurste vakantie?
Een quiz voor alle leeftijden. Activeer uw wiskundige cellen en probeer zoveel mogelijk opgaven op te lossen. Natuurlijk mag je ook gebruik maken van de rekenmachine.
Lees de opgaven zorgvuldig door en los daarna de opgaven op.
Bedenk eerst wat voor de oplossing gezocht wordt, los de opgave daarna op.
Lees de tekst aandachtig door en schrijf de oplossing in de rechthoek ernaast.
Kilogram en gram
Hier vindt u tips voor het oplossen van tekstopgaven. Ze zullen je zeker helpen bij het oplossen van de opgaven.
Hoe fit ben je? Tekstopgaven om over na te denken!
Hoeveel knikkers hebben de drie vrienden Johan Gerhard en Thomas? Reken uit en verdeel de knikkers eerlijk onder de jongens.
In dit werkblad gaat het daarom, vragen te beantwoorden over de verschillende dieren en het voer dat zij krijgen.
Met deze tekstopgaven leren schoolkinderen spelenderwijs het optellen en aftrekken van de getallen in het getallengebied tot 30.
Gemengde tekstopgaven, waarvan sommige met breuken.
De leerlingen leren de getallenwaarde in het getallengebied 100 kennen.. Zij moeten de tientallen en eenheden ordenen en met behulp van het symbool (=,<,>) vergelijken. Bovendien moeten eenvoudige tekstopgaven worden opgelost.
Familie Muller wil graag een nieuwe tuin aanleggen. Maar ze moeten daar heel veel dingen voor kopen. Hoeveel geld geeft de familie Muller uit? (Optellen zonder komma).
Gemengde tekstopgaven in het getallengebied 1000 (de laatste twee opgaven getallengebied 10.000)
Uit de gegeven tekstvakken kan alle informatie worden ontnomen, die nodig is om de rekenopgaven op te lossen. Rekenen op een andere manier!
Aftrekken in het getallengebied 10 met tekstopgaven.
Lastige tekstopgaven om op te lossen.
De leerlingen moeten hier al eenvoudige tekstopgaven in het getallengebied 20 oplossen. De berekening mag hierbij niet worden opgeschreven. Welke rekenkundige bewerking moet worden gebruikt.
De leerlingen herhalen de volgorde van de nummers tot en met 10. Op het werkblad zijn eerste tekstberekeningen (optellen en aftrekken) op te lossen. De leerlingen moeten verder zeld tekstopgaven verzinnen. Daardoor worden eenvoudige handelingen doorgrond en begrepen.
De leerlingen stoten op het geheim van een dobbelsteen. Telt men de tegenoverliggende zijden bij elkaar op, verkrijgt men steeds het cijfer 7.
Hier leren de leerlingen vraagstukken op te lossen. De leerlingen moeten de juiste rekenkundige bewerking gebruiken en op kunnen schrijven.
De leerlingen leren de basisprincipes van de tafel van 7 kennen. Hiervoor worden dagen en weken ter veraanschouwelijking genomen. Eenvoudige invul- en tekstopgaven moeten worden opgelost.
De leerlingen leren de basisprincipes van de tafel van 7 kennen. Hiervoor worden dagen en weken ter veraanschouwelijking genomen. Eenvoudige invul- en tekstopgaven moeten worden opgelost.
De leerlingen rekenen met tekstopgaven in het getallengebied 100.
Volg Aduis nu - Klik hier en ontvang de nieuwste informatie op