Bakken in terracotta potjes - Brood is een heerlijke dagelijkse metgezel die gewoon het lekkerst smaakt vers op het bord. Maar als het in kleine porties wordt gebakken, wordt het brood iets heel bijzonders! Kleine potjes van klei zijn voor dit doel ideaal als bakvorm en kunnen worden gebruikt om elk recept gemakkelijk en ongecompliceerd te realiseren. De kleine broden in de bloempot, mooi versierd en verpakt, zijn ook een leuk souvenir!
Je hebt de volgende materialen nodig:
- 500 g tarwebloem
- 320 ml lauw water
- 1/2 blokje gist
- Boter om in te vetten
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Nu moet het deeg ca. 24 uur rijzen. Kneed het deeg om de 8 uur lichtjes door.
Verdeel het deeg nu in porties van ca. 100 g, vorm er kleine broodbolletjes van en leg ze in de beboterde potjes. Vervolgens afdekken met een doek en nog 30 minuten laten rijzen!
Bak nu als volgt:
- Verwarm de oven voor op 230 °C boven/onderwarmte.
- Bak gedurende 3 minuten
- Open dan de ovendeur gedurende 2 minuten
- Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn!
Laat vervolgens afkoelen en versier ze met linten, servetten of een zelfgemaakt label!
Volg Aduis nu - Klik hier en ontvang de nieuwste informatie op