3 heerlijke recepten rondom het thema daslook. Daslookboter, daslookolie en daslookzout.
Ingrediënten:
- 250 g boter
- ca. twee volle handen daslookbladeren
- zout en peper
- scheut citroensap
Daslookbladeren grondig wassen en vervolgens in korte, fijne stroken snijden. Door de zachte boter mengen en met zout, peper en wat citroensap kruiden. De gemaakte boter in de vorm (bijvoorbeeld siliconenvorm) brengen en gedurende ongeveer twee uur in de koelkast plaatsen.
Ingrediënten:
- 70 g verse daslook
- 500 ml olijfolie
De daslook zorgvuldig wassen, droogdeppen en in fijne stroken snijden. Nu de daslook in een schone, droge fles aanbrengen en met 500 ml olijfolie aanvullen. Voor consumptie de daslookolie minstens één dag laten trekken. Ongefilterd is de olie ongeveer twee weken houdbaar. Wanneer de daslook gefilterd wordt, zelfs 8-10 weken. In de koelkast bewaren.
Ingrediënten:
- 100 g daslook
- 1 kg zout
Het daslook met de staafmixer pureren, 100 gram zout toevoegen en goed mengen, zodat een relatief vloeibare massa ontstaat. Daarna in een kom met het resterende zout mengen. Bedek een bakplaat met keukenpapier, verspreid het zout erop en in de buitenlucht laten drogen (sterke geur). Het duurt op een zonnige dag ca. 8 uur.
In een mooie glazen fles is de zelfgemaakte olie ook zeer geschikt als een klein geschenk.
Daslook smaakt bijzonder lekker met
gekookte deegwaren, daarbij chili en
versgeraspte Italiaanse harde kaas.
Volg Aduis nu - Klik hier en ontvang de nieuwste informatie op